You are here:

Onderwijsinnovatie krijgt de ruimte bij Curio

Innovatie hoort bij Curio. Samen innoveren, dat is onze uitdaging. Iedereen doet mee: medewerkers, leerlingen en studenten, ook mensen van buiten de school die met ons samenwerken.

Projecten

Curio Pioniers

Curio gelooft in de innovatieve kracht van onze medewerkers. Daarom krijgt iedere leraar de ruimte om een goed idee uit te voeren en zo pionier te worden. Dus heb jij een vernieuwend idee waar onze studenten en leerlingen voordeel van hebben? En is jouw idee geschikt voor het lesprogramma. Laat het dan horen.

Bekijk onze onderwijsideeën
Leerlabs Foto

Een Curio-leerlab is een soort laboratorium waar je samen aan de slag gaat met een onderwijskundig of maatschappelijk probleem. Wie? Leraren, ook van andere scholen, experts, onderzoekers en studenten. Jullie hebben 1 doel: samen nieuwe inzichten vinden, waarmee iedereen op de eigen werkplek voor vernieuwing zorgt.

Bekijk onze leerlabs
Talent

Als leerling of student krijg jij alle ruimte om te groeien bij Curio. Wat zijn jouw behoeften? Waar droom jij van? Vertel het ons. Wij hebben hetzelfde doel: jouw ontwikkeling. We denken met je mee over je toekomst. En wil jij op je eigen manier je talent ontwikkelen, meld je dan aan voor het Talent Ontwikkel Programma.

Meld je aan
Skills Heroes

Test hoe goed jij in je vak bent. Als student mbo neem je het tijdens de Skills Heroes op tegen elkaar. Je krijgt opdrachten op het niveau van je examens. Als je de voorronde en de kwalificatiewedstrijden doorkomt, zit je in Skills The Finals: het grootste mbo-evenement van Nederland. Hier wordt duidelijk wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied.

Ga jij er met de titel vandoor?
Skills Talent

Zit je op het vmbo en houd je van een uitdaging? Skills Talents zijn wedstrijden waar je in teams van 3 leerlingen je talent laat laat zien. Bereik je de finale? Gefeliciteerd! Je mag nu gaan samenwerken met andere finalisten. Zoals je normaal ook op school zou doen. Alle examenregels van het vmbo gelden ook voor deze wedstrijd. Zo test je jouw niveau en verbeter je jezelf steeds opnieuw.

Ga jij het avontuur aan?